Publicerad 2014-06-02 | 08:00

Christian Berner Tech Trade AB beslutar ansöka om notering på Nasdaq OMX First North

Christian Berner Tech Trade AB:s styrelse har beslutat att ansöka om notering av bolagets aktier på Nasdaq OMX First North. Christian Berner, som är en av Nordens ledande teknikhandelskoncerner, bildades 1897 och är verksam i hela Norden.

Styrelsens bedömning är att Christian Berner, med sin långa erfarenhet av tekniklösningar med fokus på miljöteknik, passar mycket bra på Nasdaq OMX First North.
– Vi ser stora möjligheter att växa inom våra verksamhetsområden i hela Norden. En notering skapar resurser och goda förutsättningar att genomföra den ambitionen, säger Bo Söderqvist, CEO på Christian Berner Tech Trade.

Christian Berner tillför mervärde till kundernas inköp och upphandlingar av tekniska komponenter. Bolaget samarbetar med ledande leverantörer i syfte att tillhandahålla den bästa tekniska utrustningen för bolagets kunder. Långsiktighet, service och partnerskap är viktiga ingredienser i verksamheten.
– En notering på First North innebär nya möjligheter för framtida tillväxt med ökad flexibilitet och tillgång till en bredare kapitalmarknad. En notering förstärker också den allmänna kännedomen om Christian Berner och bolagets ställning i branschen, säger Bo Söderqvist.

Inför den planerade noteringen har Christian Berner anlitat Remium Nordic som finansiell rådgivare och Advokatfirman Vinge som legal rådgivare. PWC är bolagets revisionsbyrå.

I Christian Berner Tech Trades styrelse ingår:

Joachim Berner, huvudägare, Anders Birgersson, CEO VBG Group AB, Charlotta Utterström, affärsområdeschef Alten AB, Lars Gatenbeck, medlem av ett flertal noterade och onoterade styrelser, Nicolas Berner Wolf, civilingenjör MoorLink AB, Kurt Olofsson, försäljningsingenjör Christian Berner AB, Marie Jansson, innesäljare Christian Berner AB.

Christian Berner Tech Trade CEO Bo Soderqvist