Om oss

Förvärv och samarbeten

Christian Berner Tech Trade är en lönsam och växande koncern inom hållbar teknik. Vi har ett tydligt mål om att fortsätta växa och utveckla både vår befintliga verksamhet och även addera ytterligare bolag.  

Övergripande kan koncernens verksamhet samlas i fyra samhällsviktiga fokusområden – rent vatten, hållbar energi, hållbar industri samt hållbar infrastruktur. Därmed rör sig verksamheten i hjärtat av de starka, underliggande samhällstrenderna.

Våra finansiella mål möjliggör förvärv av spännande verksamheter som kompletterar oss, samtidigt som en växande verksamhet både skapar utvecklingsmöjligheter för våra anställda och gör oss till en attraktiv arbetsgivare. Sammantaget gör det oss också till en än mer intressant samarbetspartner för våra kunder och leverantörer.

”Vi skapar innovativa tekniska lösningar för ett hållbart samhälle.”

Förvärv

Vi söker kontinuerligt efter fina teknikfokuserade verksamheter som vill fortsätta utvecklas tillsammans med oss. Lönsamma teknikbolag med en stark position inom sin marknad och en potential och vilja att växa.

Vi ser långsiktigt på förvärv, och förvärvar bara verksamheter om vi tror att vi ska kunna utvecklas tillsammans över lång tid. Det faktum att tidigare ledning och/eller ägare ofta långt efter genomförd affär kvarstår i de verksamheter vi förvärvat genom åren är något vi är stolta och glada över. Vi värdesätter det entreprenörskap som byggt varje verksamhet, och det decentraliserade styrningssättet är därför en viktig del av vår kultur. Bäst affärsbeslut fattas så nära kund och leverantör det går.

Som noterad koncern med lång historia och starka ägare, däribland tredje och fjärde generationen Berner, kan vi erbjuda en trygg hamn med ett långsiktigt perspektiv. Vi grundades 1897 och har för avsikt och fortsätta utvecklas och växa under minst lika lång tid till. En engagerad styrelse och ledning som drivs av att bygga bolag och ge människor och verksamheter rätt förutsättningar för att utvecklas borgar för det.

Samarbeten

I de delar av verksamheten som agerar inom teknikhandel skapar vi värde för såväl kunder som leverantörer genom att strukturera och effektivisera värdekedjan, varigenom vi kan minska transaktionskostnaderna för kund och leverantör. I alla delar av vår verksamhet erbjuder vi professionell rådgivning avseende val av komponenter och system på en alltmer komplex leverantörsmarknad och kan erbjuda skräddarsydda helhetslösningar med komponenter från ett flertal olika leverantörer. Vi kan våra lokala marknader väl, med sedan länge upparbetade relationer med såväl kunder som leverantörer.

Kontakta oss gärna för en förutsättningslös diskussion om framtida möjligheter.

Caroline Reuterskiöld
Vd, Christian Berner Tech Trade
Tel: +46 70 81 72 428
caroline.reuterskiold@christianberner.com