Publicerad 2014-10-29 | 08:03

Danskt dotterbolag till Christian Berner Tech Trade AB (publ) levererar fjädersystem för spårväg till Århus Letbane

A/S Christian Berner, som är danskt dotterbolag till Christian Berner Tech Trade AB (publ), levererar ett massa-fjädersystem till byggnationen av vibrationsdämpad spårväg till Århus Letbane. Uppdraget beräknas ha ett ordervärde för A/S Christian Berner på motsvarande cirka 500 000 svenska kronor.

– Vi ser sammantaget en ökad efterfrågan och orderingång när det gäller uppdrag med fokus på miljö, säger Bo Söderqvist, CEO Christian Berner Tech Trade AB.

Århus Letbane kommer att bli ett nätverk av spårväg i och mellan städerna Ebeltoft och Odder för att knyta ihop Århusområdet. Anläggningsarbetet till Letbanen är i gång på flera ställen i Århus och detta är första etappen av tre.
– Vi valde Christian Berner för att de levererar den bästa tekniska och ekonomiska lösningen till projektet, säger Jacob Lund på A/S Aarsleff Rail.

Getzner Werkstoffe massa-fjädersystem (LMFS) är ett högelastiskt material som når mycket god vibrationsisolering mot tågstörningar. Materialet installeras på en delsträcka på cirka 130 meter där cirka 1 150 kvadratmeter lätt-massa-fjäder-system ska monteras.

Alex Møller Mogensen, produktansvarig på A/S Christian Berner AB:
– Lätt-massa-fjäder-system minskar spridningen av stomljud från körande spårvagnar till närliggande byggnader. Genom att använda en sådan lösning anpassas systemet till en mycket låg egenfrekvens och därmed dämpas störande vibrationer effektivt.

Havnefront med logo